Vážený Verejný obstarávateľ,
vo Výzve na predkladanie ponúk v časti III. 1.3) Technická a odborná
spôsobilosť je ako minimálna požadovaná úroveň podľa Podľa § 34 ods. 1
písm. g) ZVO uvedená:
Reštaurátor: Uchádzač predloží doklad o odbornej spôsobilosti, tj. doklad
o zápise do Komory reštaurátorov SR ako aj doklad o najvyššom dosiahnutom
vzdelaní. Reštaurátor musí mať minimálne 5 rokov praxe v reštaurátorstve
so zameraním na predmet zákazky. Túto prax uchádzač preukáže
predložením životopisu reštaurátora.
Rozumie uchádzač správne, že si odborníka - reštaurátora a jeho
špecializáciu reštaurovania môže uchádzač zvoliť sám, keďže nie je
presne zadefinovaná? |
Dobrý deň.
Verejný obstarávateľ za účelom umožnenia účasti čo najširšieho
počtu hospodárskych subjektov nedefinoval špecializáciu reštaurátora.
Verejný obstarávateľ však trvá na požiadavke, aby bol reštaurátor
zapísaný v Komore reštaurátorov SR a zároveň aby mal minimálne 5 rokov
trvajúcu prax v reľtaurátorstve.
S pozdravom
Mgr. Matej Gál
Za proces VO |