Späť
Znenie žiadosti o vysvetlenie Text odpovede na žiadosť
Otázka č. 3:
Podľa § 42 ods. 9 zákona č. 343/2015 o verejnom obstarávaní „ Ak
verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ vyžaduje konkrétnu značku, musí
prijať aj inú značku, ktorej podmienky na udelenie sú rovnocenné podmienkam
na udelenie vyžadovanej značky......“ Môže budúci zhotoviteľ pri
dodržaní § 42 ods. 9 zákona č. 343/2015 o verejnom obstarávaní prípadne
dodať inú ( ako je uvedené v Projektovej dokumentácii ) ekvivalentnú
značku (pri zachovaní požadovaných parametrov) materiálu a technológií
pri realizovaní predmetnej zákazky?
Odpoveď na otázku č. 3:
Predmet zákazky v celom rozsahu je opísaný tak, aby bol presne a zrozumiteľne špecifikovaný. Ak niektorý z použitých parametrov, alebo rozpätie parametrov identifikuje konkrétny typ produktu, alebo produkt konkrétneho výrobcu, verejný obstarávateľ umožňuje nahradiť takýto produkt ekvivalentným produktom alebo ekvivalentom technického riešenia pod podmienkou, že ekvivalentný produkt alebo ekvivalentné technické riešenie bude spĺňať úžitkové, prevádzkové a funkčné charakteristiky, ktoré sú nevyhnutné na zabezpečenie účelu, na ktoré sú uvedené zariadenia určené. Pri produktoch, príslušenstvách konkrétnej značky, môže uchádzač predložiť aj ekvivalenty inej značky v rovnakej alebo vyššej kvalite.
 
V prípade, že informácie uvedené v projektovej dokumentácii budú vykazovať rozpor medzi informáciami uvedenými v týchto Súťažných podkladoch platí zásada, že informácia uvedená v Súťažných podkladoch a v Zmluve o dielo má prednosť pred informáciou uvedenou v projektovej dokumentácii.
 
Na základe opisu predmetu zákazky uchádzač vypracuje a vo svojej ponuke predloží:
1) Detailnú technickú a cenovú špecifikáciu predmetu zákazky vrátane oceneného výkazu výmer (Príloha E.2) doplneného uchádzačom o identifikáciu konkrétnych výrobkov ponúkaných uchádzačom.
V detailnej technickej a cenovej špecifikácii uchádzač uvedie konkrétne typy, ktoré uchádzač hodlá pri realizácii zákazky použiť.
Pre kľúčové stavebné materiály a výrobky uvedené v prílohe E.3 predloží ich technickú špecifikáciu (napr. katalógový list s detailným technickým popisom a vyobrazením). Zároveň pre kľúčové stavebné materiály a výrobky uvedené v prílohe E.3 predloží kópiu (kópia nemusí byť úradne overená) skúšobného protokolu alebo osvedčenia vydaného orgánom posudzovania zhody výrobku.
Táto detailná technická a cenová špecifikácia sa stane prílohou zmluvy uzavretej medzi verejným obstarávateľom a úspešným uchádzačom.
 
Všetky interiérové povrchové materiály, ktoré budú vystavené dezinfekcii a germicídnemu žiareniu musia byť počas doby svojej životnosti odolné voči aktívnym zložkám dezinfekčných roztokov ako sú KAZ (kvartérne amóniové zlúčeniny), aldehydy, chlór, peroxid vodíka, amíny a biguanidy a voči germicídnemu žiareniu, nesmú degradovať ani uvoľňovať zdraviu škodlivé zlúčeniny. Pre kľúčové stavebné materiály a výrobky vystavené dezinfekcii a germicídnemu žiareniu, uvedené v prílohe E.3, túto skutočnosť uchádzač preukáže certifikátmi vydanými orgánmi posudzovania zhody výrobku.
 
Poznámka: V prípade keď súťažné podklady obsahujú definíciu konkrétneho výrobku a výrobcu pre daný výrobok a zároveň uchádzač hodlá dodať zhodný výrobok od toho istého výrobcu, postačí, keď uchádzač vo svojej ponuke potvrdí, že sa zaväzuje dodať rovnaký produkt od rovnakého výrobcu. Túto informáciu uvedie v danom riadku výkazu výmer. V takomto prípade sa pre daný výrobok predloženie technickej špecifikácie (napr. katalógový list s detailným technickým popisom a vyobrazením) a skúšobného protokolu alebo osvedčenia vydaného orgánom posudzovania zhody výrobku nepožaduje.