Späť
Znenie žiadosti o vysvetlenie Text odpovede na žiadosť
Súčasťou celkovej ceny diela majú byť aj náklady na realizačnú
projektovú dokumentáciu?
Súčasťou ceny sú všetký naklady spomýnané vo zväzku 4 Cenová časť v ktorej sa požadujú oceniť  všeobecné položky, ku ktorým verejný obstarávateľ poskytne VaV.
Nakoľko sa zákazka bude uzatvorená podľa Zmluvných podmienok na výstavbu, pre stavebné a inžinierske Diela projektované Objednávateľom, („červená kniha“), Druhé vydanie 2017, vydané Medzinárodnou federáciou konzultačných inžinierov (FIDIC), slovenský preklad, SACE 2017.
Poskytnutá dokumentácia je v rozsahu realizačnej projektvej dokumentácie.
Úspešný uchádzač zhotoviteľ diela si vypracuje iba Dokumentáciu na vykonanie prác pričom rozsah je určený  Zväzkom 5. Náklady sa uvádzajú po objektoch do príslušného stĺpca listu Dokumentácia (skrátený názov DVP, rozumie sa Dokumentácia na vykonanie prác). V Dokumentácii na vykonanie prác (DVP) ide o dokumentáciu, ktorá prevyšuje rozsah dokumentácie DRS, ktorá bude k dispozícii. Ide o niektoré detaily, ktoré sa dajú upresniť až po určení materiálov a výrobkov, ktorých upresnenie je súčasťou Ponuky uchádzača a dielenské výkresy v členení na časti stavby. Potrebnú výrobno-technickú dokumentáciu (VTD) uchádzač zahrnie do ceny DVP.