Späť
Znenie žiadosti o vysvetlenie Text odpovede na žiadosť
Žiadosť o vysvetlenie - pre obe časti zákazky:
•	V úvodom ustanovení článku 2 Mechanizmus úpravy jednotkových cien
Prílohy  č. 8 k Zmluve o dielo hovorí verejný obstarávateľ o období
nárastu  jednotkových cien o viac ako 5 % oproti úrovni medzi predložením
CP a účinnosťou tejto zmluvy. 
Následne v tom istom článku bod A časť I. už VO hovorí o výpočte JC
položky ako podiel ceny v období  medzi predložením návrhu na úpravu ceny
a ceny položky platnej v čase podpisu tejto zmluvy. 


Žiadame VO, aby upravil článok v zmysle, že porovnávacím obdobím má byť
obdobie od predloženia cenovej ponuky po žiadosť o navýšenie (zmenu)
jednotkových cien.
Verejný obstarávateľ upravil v prílohe č. 8 návrhu Zmluvy o dielo článku 2 Mechanizmus úpravy jednotkových cien následovne:
 
Zhotoviteľ je oprávnený požadovať uzatvorenie dodatku k Zmluve, ktorého predmetom bude zvýšenie ceny Diela z dôvodu rastu jednotkových cien tovarov, stavebných materiálov a prác v prípade, ak dôjde k rastu týchto jednotkových cien o viac ako 5 % oproti úrovni medzi predložením cenovej ponuky a účinnosťou tejto Zmluvy.
 
Zhotoviteľ predloží Objednávateľovi na schválenie návrh úpravy jednotkových cien tovarov, stavebných materiálov a prác. Úprava jednotkových cien bude kalkulovaná nasledovne:
    1. Pre materiály a práce obsiahnuté v databáze oceňovacieho program CENKROS sa jednotková cena položky podľa Prílohy č. 1 tejto Zmluvy vynásobí:
Číslom zodpovedajúcemu podielu ceny tejto položky v databáze CENEKON aktuálnej v čase predkladania návrhu na úpravu a ceny tejto položky v databáze CENEKON platnej v čase účinnosti tejto Zmluvy  pokiaľ tento podiel nespadá do číselného intervalu (0,95;1,05)
 
Verejný obstarávateľ v tomto bode spravil zmenu na účinosť Zmluvy, nakoľko účinnosť Zmluvy nastane až po splnení odkladacej podmienky, ktorá spočíva v tom že dôjde k schváleniu procesu verejného obstarávania a medzi predložením ponuky a účinnosťou Zmluvy môže nastať dlhý časový horizont.
 
Nový návrh zmluvy o dielo si môžete stiahnuť v priečinku: Stiahnuť súťažne podklady