Späť
Znenie žiadosti o vysvetlenie Text odpovede na žiadosť
1. Ako bude verejný obstarávateľ postupovať v prípade, keď sa na základe
miestneho zisťovania ukáže, že je potrebné realizovať práce v rozpore,
resp. neobsiahnuté v projektovej dokumentácii?
2. Ako bude verejný obstarávateľ postupovať v prípade, ak na základe
miestneho zisťovania  ukáže, že je potrebné realizovať práce v rozpore,
resp. neobsiahnuté vo výkaze výmer?
3. Je výkaz výmer chybný?
4. Je projektová dokumentácia chybná? Ak áno, je chyba na strane odborne
spôsobilého projektanta?
Projektovú dokumentáciu a s ňou súvisiace podklady vypracovala osoba odborne spôsobila na danú činnosť – autorizovaný stavebný inžinier. Kompletná projektová dokumentácia bola vypracovaná v súlade s platnou právnou legislatívou.  Naprojektovaná stavba a konštrukcie v nej sú navrhované v súlade s platnými STN, EN.  
 
Výkaz výmer je podporným dokumentom slúžiacim na ocenenie stavby. Uchádzač do výkazu výmer započítava všetky výdavky, ktoré mu vzniknú s realizáciou diela podľa projektovej dokumentácie.  
 
Dodávky a práce, ktoré sú uvedené v Projektovej dokumentácii, ale nie sú uvedené v osobitných položkách Výkazu výmer uchádzač započíta do existujúcich položiek Výkazu výmer.
 
V prípade, že sa počas realizácie diela vyskytne nevyhnutná potreba vykonať také práce, dodávky materiálov, tovarov a služieb čo do ich druhu, množstva a objemu (tzv. naviac práce ), ktoré nie sú obsiahnuté vo výkaz výmer z dôvodu, že ich v čase vyhlásenia verejného obstarávania nebolo možné predpokladať, tak bude verejný obstarávateľ postupovať podľa § 18 zákona verejnom obstarávaní.  
 
Zmeny a doplnky zmluvy, ktorá bude výsledkom verejného obstarávania, môžu byť uskutočnené len formou písomného dodatku uzavretého na základe vzájomnej dohody zmluvných strán.